Wednesday, September 29, 2010

ÜLESANNE 5

Analüüsida ühe kaasõpilase veebilehte ja kirjutada 0,5-1 lk analüüs (eeskätt ligipääsetavuse vaatenurgast).
Meie viiendaks ülesandeks on analüüsida ühe kaasõpilase veebilehte. See on meeldiv ülesanne sellepoolest, et me kõik oleme pidanud selle kodulehe tegema ning kõik oleme näinud sellega tõsist vaeva. Valisin analüüsimiseks Maryeli kodulehe, mis asub aadressil http://www.hot.ee/maryel/minu%20kodukas./index.html
Maryeli kodulehe teemaks on kassivaimustus, mis on ahvatlev. Mulle meeldis väga see, et ta armastab väga oma kassi ja on valmis eksponeerima teda igal sammul. Kodulehe kujundus on lihtne ning sobiv.. Tekst ja pildid on paigutatud lehe äärde. Täidetud on ka nõuded, mis meile kodulehe tegemisel esitati: kolm omavahel lingitud faili, kolm graafilist elementi ning ühine CSS-fail.
Kontrollisin kodulehe standardsust ka validaatori abil. Kasutasin http://validator.w3.org/ validaatorit ning Maryeli koduleht läbis selle testi edukalt, ühelgi lehel ei olnud vigu. Seega on Maryel teinud kodulehe, mida saavad kasutada ka erivajadustega inimesed. Kokkuvõtteks võib öelda, et Maryeli koduleht on väga asjalik ja toimiv ning kõikidele nõuetele vastav.

1 comment:

  1. Tänan! Olete korraliku analüüsi kirjutanud. Samas tekkis minul küsimus, kust pärinevad lehel olevad kassipildid? Veel on lehel mitmeid plusse, mida te siinkohal ei maini, vaadake kursuse materjalides antud teema konspekti (puuetega inimeste erinõuded).

    ReplyDelete